Dark Sun Bergen

Inn i den sorte hule
og vi håper den ikke er fuktig og trang

Etter vi hadde fått helbredet oss litt, så kom våre alveallierte til. De takker for at vi rensket oasen for dem, og prøvde seg på at vi nå skulle begynne å forhandle om å vise oss vei til bakinngangen til the fort of the damned. Etter å ha gjort vår avtale klar, så ledet de oss til en lang hule som de sa at forhåpentligvis vil lede inn i fortet. Lederen for alvene forlot oss der. Vi hvilte og så startet vi turen innover.

Vi møtte etter en stund en cave-in. Huk-hak og V’Ren klatret opp, så noen edderkopp-konkonger, og kom seg igjennom. De raste ned på andre siden og vekket mamma og pappa edderkopp. Kalulu og jeg ble igjen på feil side av noen edderkoppspinn.

De tok litt av vår styrke, men så tvang Kalulu dem i søvn og huk-hak trakket på dem. Blant beinrestene til edderkoppene fant vi: Amulett, fine hansker (gloves of dex 2), ring (prot +1, Huk-Hak) og 5 piler (1).

Vi fortsatte så videre inn i hulen en god del til før vi hvilte på nytt. Den natten gikk også fint.

Så gikk vi mer, og litt til, og litt til. Ingen vann i sikte. Til slutt kom vi til et nytt cave-in. Her var det god plass.

V’Ren scoutet. Fant ingen ting. Og vi fulgte rådet til den nye ringen til Huk-Hak, onwards!

Det er ut som der er et venterom der inne. Vi finner noen veldig svære metalldører! Og en udød dverg. Med en stor øks. Skulle hatt noe mjød å tilby. Vi gikk nærmere. Noe som brakte den til liv. V’Ren snakker til den på dvergisk. Og han svarer! Vi får dessverre ikke passere. :(

View
Fra dvergehammeren til alvereiret
En vandring blant ørkenfjellene

Vi starter vandringen mot alvereiret i dagslys med skyen hengende over hodet. Etter den første av ca tre dager begynte diskusjonen om vi skal heller vandre om nattet. Vi har nå kommet inn i et område hvor selve ørknen er over og det er mer stony barrens og småfjell. Natten gikk over uten hendelser og Huk’Hak så tegn til at vi fortsatt er på rett spor. Etter noen timer ser Huk’Hak at der er noen levende vesener på toppen av en åsrygg vi kommer til å passere. Huk’Hak vinker til disse humanoidene som rider på noen kanker. Hela bestemmer at vi skal fortsette selv om de ikke vinket tilbake.

Etterhvert dukker der opp flere og flere folk på toppen av åskammen. Rundt åskammen kommer der ridende 5 alver. Vi girer for freden og lar våpnene hvile. Alvene byr frem med tepper til å sitte på vi byr frem vann til alle fem. De er “the Night whisper”-stammen. Stammens leder lurer på hvor vi er på vei siden det eneste på veien er de fordømtes fort, nemlig “The sunriders”-stammen. Vi opplyser om at vi er på jakt etter folk som er bortført og at vi mistenker at de fordømte er innblandet. Stammens leder, Ylvanus, opplyser om at de har en fredsavtale med den andre alvestammen, men at vi kan hjelpe hverandre.

Alvestammene har hverandres sønner som gissel for å overholde fredsavtalen. Nattviskernes høvdings sønn Ulgis holdes altså som gissel av dagriderne. Dagriderne er en stor stamme med mange utposter. En av utpostene er en oase som har mange ting som eies av nattviskerne. Mot å hjelpe de med å skaffe disse tingene, som er blant annet Salvana, konen til høvdingen, så skal de vise oss bakveien inn i fortet.

Ylvanus tegner opp oasen slik at vi vet hva vi går til. Og vi setter ut. Vi angriper om dagen. Planen er å komme inn til oasen i leit etter vann og håpe på at vi kommer tett nok til at vi ikke blir skutt ned av vaktene. Vi blir møtt av et par ryttere. Kalulu overtaler sjefen for vaktene til at vi skal få snakke med lille høvding, avdelingshøvdingen til oasen. Huk’Hak har også en liten høvding kan han opplyse om. Ingen spør nærmere. Vaktsjefen tar frem en leirgauk og varsler oasen om at vi er på vei inn.

Når vi kommer inn i oasen ser vi åtte alver som samler seg ved muren som Alvanus viste oss på kartet sitt. Lille høvding viser seg å være en druide. Han tilbyr at vi kan kjøpe vann for alt vi eier. Avdelingshøvdingen forklarer at der er en alv som het Barwin som lanserte en teori om “The survival of the fittest”. V’Ren ble utålmodig og gikk rolig mot en av kankrytterne og denget til.

Kampen blir fort intens med to crits og to vanlige hot hits på Huk’Hak og så kom steiner opp fra bakken og begynte å krasje inn i oss. Huk’Hak gikk ut av steinskyen, jeg gikk etter. Jeg gikk ned. Plutselig var jeg oppe igjen, og jeg lot jeg Huk’Hak bli usynlig som planlagt. Etter et par runder, så klarte vi å få igang buffematrixen og kampen kan snus.

Etter kampen fant vi 17 giftdarter, en blowgun og en masterwork dagger. Magisk hide armour +1, 1 cure moderate potion, 1 potion of shield of faith.

Vi fant ny indre visdom etter kampen.

View
Heksemos og komikersoire

Hela friskemeldte hele bunten så godt hun kunne, og vi hastet etter den mannlige heksen. Turen hans ble kort – han møtte på Lurk og Grogg utenfor hulen, og ble fanget av Grogg. Kjempen laget heksemos uten potetstapper, og sammen med Lurk sacket vi wizardhulhulen. Lurk tok som lovet grenen som tillot å kaste magi uten å utarme naturen. Resten fikk vi, blant annet en ond hekserod som V’Ren knakk. Vi fikk noen magiske frukter som vi fordelte, V’Ren fikk en magisk ring som kunne oppbevare en magisk frukt, og Kalulu fikk et magisk halskjede. Vi fant en spellbook-lignende ting til Ausar, som nå snart kan kaste flammeball – joho! Lurk fortalte oss det han viste om hva som skjedde i området – det var en alvestamme som holdt på med noe i et fort tre dagers reise fra den Dvergiske hammeren. Han lovet å legge ut spor som gjorde at vi fant fram. Etter hvile dro vi til Hammeren. Der ble vi angrepet av en sandstorm og flere store innsekt. Dette viste seg imidlertid å være en illusjon frambragt av Wren og Sacca – to flytende gamle hoder/komikere som Lurk fortalte tidligere var rådgivere av kong Kalak. De hadde det gøy på vår bekostning, men kunne fortelle en del om fortet og elvetriben. Deretter ble de sugd inn en i en talende sky og forsvant. Vi fant et leirsted der en karavane nylig hadde vært, blant annet med noen ferske hunamrester (bein). Så dukket den store sjakkmesteren opp, og vi avtalte å fortsette reisen senere.

View
I ørkenen med en flott plante

Vi står nå på randen av drapssonen til en ørkenplante. Huk-Hak kunne fortelle oss at knollene til planten kan kurere skadde personer, men vi kom frem til at kampen med planten vil skade oss så mye at vi vil tape mer på å skaffe knollene. Derfor jakter vi heller på redet til edderkoppene.

Huk-Hak sporer et jordmusspor frem til musehiet. Der fant vi restene av to personer. De har på seg en beinring med innrisninger og en kappe som har tålt tiden godt. V’Ren fant en beindolk litt bortenfor.

Vi trekker oss opp på steingrunn for å campe og jeg identifiserer lootet. Ringen er en ring of protection + 2, kappen klarte jeg ikke, mens dolken er en + 1+ +. Hela identifiserte kappen som en cloak of arachnida. Jeg fikk dolken. Glenn kappen. Og ringen gikk til Dick Artek.

Åsgut, V’ren og Dick sitter vakt. Dick hørte noen drønn i bakken nattestid. Dagen etter fant vi ett spor etter en giant.

Vi startet turen innover. Etter en stund traff vi på rauker. Vi valgte å gå mellom dem. Etter en stund følte vi at noen prøvde å rote rundt i tankene våre. Det viste seg å være en halfling druid som rider en giant. Han vil at vi skal ta livet av en defiler mot å guide oss videre.

Vi leitet mye i området og tilslutt fant jeg et område i fjellet som var dekket av en illusjon. Bak illusjonen var der en steindør. Dick søkte etter feller, men fant ingen ting. Huk-Hak slår oss igjennom døren. Så buffer vi.

Vi gikk rolig inn mens Huk-Hak messet: Defiler, defiler. Da jeg stoppet følget fordi jeg så noe magisk, så ble vi stormet av noen boneheads. De biter oss. Det blir tett. Det blir stygt. Det blir jævlig.

Huk-Hak tok seg en lur, så valgte V’Ren å kjøle ned sitt varme bryst på gulvet. Defileren valgte å varme oss alle opp med en fireball. Så da tok både Huk-Hak og jeg en lur sammen. Hela viste som vanlig lederskap og stilte seg midt i kampen, stabiliserte oss og passet på at Macca kunne treffe bedre. Så gjorde han seg usynlig. Så gav Hela ham glitter. Så gjorde han seg rask. Så slo alle på ham. Og så løp han sin vei.

View
Og støvet legger seg etter slaget...
Loot loot loot! Faen dette var dark sun

Først looten
Masterwork short spear
Hide armour av chitin
320 CP og 2 sea crystals
4 crossbows
4 slitte leather armours
Chahulak, large
Sammensatt large wood armour, piecemeal +4 armour bonus
2 CP

Den vi tok til fange var en psionfyr som het Alex-ett-eller-annet. Han hadde en tatovering av en stilisert drage som bestod av evocation- og illusion-magi. Der kom så noen, fire stykk, et stykke utenfor som utløste en psionecist-fireball i tatoveringen. Den grillet meg nesten helt. Disse fire var kledd i svarte kapper og så ut til å ha metallsverd.

Etter å ha vekslet noen ord med folk i nabolaget til varehuset, mistet tilbudet om å bli karavanevakter, så trakk vi oss forbrent tilbake til Huset vårt. Der var der stort oppbud med kongelige vakter. Vi fikk litt trøbbel med å slippe inn, men etter at Glimar har gått god for oss kom vi inn.

Glimar kan fortelle oss at Alkali kom hjem og sa at hun hadde oppdaget noe stort. Hun forsvant så fra sine egne gemakker. Korani og høytemplar Rank kom for å undersøke. Vi blir så ført opp til dem for debriefing.

Hela fortalte hva vi har opplevd. Rank og Korani likte ikke å bli snakket til av en dame.

Vi fikk så se et pergament med “stay away the rebirth is imminent”. Vi kjenner til en drage, Borris, og den gamle fjompen prøvde å bli en drage når han ble drept.

Vi viste kartet som vi har funnet, og de sier at det er ved Dwarven hammer.

Vi får sove en natt eller to for å hele oss, og så reiser vi sør til dvergehammeren, men først vil Hela snakke med Korani. Hela tar også en personlig gjenstand.

Hos Korani fikk vi utstyr og en passseddel. Vi reiste sørvest til et fort i det nærmeste veikrysset. Der møtte vi Kaptein Dama som er beordret til å tilby oss hjelp og nye forsyninger.

Vi fikk litt info om en karavane som har forsvunnet ut i ørkenen, men jeg sovnet før jeg fikk med meg detaljene.

Vel ute i ørkenen blir vi av en plante og to store store edderkopper. Rustrøde store edderkopper som må dø! Dø! DØ! DØØØØØØØØ!

View
Det store varehusslaget!
Om hvordan vi var så dum å brase inn i et bakhold

Etter et uheldig forsøk på å gå inn hovedinngangen, så trakk vi oss tilbake for å se om våre fiender ville komme ut for å dø. Etter 15 minutter kom vi frem til at det beste vil være om Huk Hak slår inn veggen på siden av bygget.

Tre kraftige slag senere kunne V’Ren entre bygget. Han blir selvfølgelig møtt av et par armbrøstpiler og en gigantisk skorpion. Heldigvis har han gjort seg stor han også. Hela snek seg inn etter.

Så brøt helvete ut. Alle gjorde en god innsats, mens jeg gikk rundt usynlig og var udugelig. Psionicist/wizarden tok ut V’Ren og Huk Hak. Kalulu hadde heldigvis tatt ut to av armbrøstmennene, mens kjøttsekkene våre hadde tatt ut de to andre. Etter et forsøk fra Kalulu og to fra meg, så sovnet sjefen.

Dog oppdaget Kalulu at der kom forsterkninger fra byen. Jeg gikk for å binde sjefen og de to sovende henchmennene.

Den ene halvgiganten som kom som forsterkning sovnet ved hjelp av Kalulu. Den andre møtte den spisse enden av V’Rens våpen. Det ble blod, gørr og en brå død for ham.

Etter vi hadde sikret området spurte vi ut de nå frigitte slavene ut og fikk litt info om at de skulle langt vekk og at runene i gulvet skulle hindre dem i å rømme.

Jeg fant ut at runene er en blanding mellom divination-magi og evocation-magi.

På psionicisten fant vi følgende bilde:

Vi fant ut at det er et kart, at steinformasjonen er et sted, hånden er en kompassrose og månene er nok noe med tid.

View
Rydde opp etter menneskesmugling

Etter å ha lottett menneskesmuglernes operasjonsbase, så samlet vi alt vi fant på en umerket vogn. Lottet som er verdig å nevne er: 3 Fruit potions. 1 psionic orb. 324 cp, masterwork bone dagger, 1 scroll (invisibility + fireball) En god del armor og våpen av vanlig sort.

Når vi var på vei ut oppdaget vi at den lille jenten som ledet oss inn i bakholdsangrepet spionerte på oss fra et nærliggende hustak. Hun signaliserte, så Kalulu løp opp på taket og hentet hun ned på baksiden sovende. Vi gjemte henne i vognen, men ble konfrontert av en nabolagsmobb. Etter en kort konfrontasjon som ikke ble voldelig kom vi oss videre. Ved byens port måtte vi bestikke vaktene for at vi skulle komme oss hjem uten å miste lasten.

Glimar kjente igjen den stiliserte S-en på kassene som merket til handelshuset Sylvanius. Det er et lite handelsehus som nettopp har kommet til Tyr. De driver en del med import av frukt Balic og Draij. De har nettopp leid et stort varehus like uten for byen, men de har ikke noe kontor inne i byen.

Vi hvilte resten av kvelden og reiste til varehusdistriktet utenfor Tyr for å undersøke varehuset som Sylvanius leier. Der er 7 varehus der, med aktivitet i 5 av dem.

Kravin-familien leier ut varehusene.

Nakamura-familien hyrer ikke inn nye vakter.

Sylvanius holder til i ett av de to varehusene som der ikke er aktivitet i. Vi sendte Tricky Dick in usynlig for å sjekke ut et av de to husene. Han fant ingen aktivitet. Huk-Hak gikk bort for å banke på. Ingen svarte.

Vi gikk bort til det andre huset hvor jeg fant bevis for at noen har defilet plantene rundt bygget. Dette huset er boltet igjen fra innsiden.

Huk-Hak banket litt for hardt på og døren åpnet seg. Der inne fant vi masse fi og noen magiske tegn på bakken.

Charge!

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.